Φλάντζες!

Problems
Απάντηση
Stylo
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Δευ Σεπ 04, 2006 12:20 am
Τοποθεσία: Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής
Επικοινωνία:

Φλάντζες!

Δημοσίευση από Stylo »

Από τα λίγα που ξέρω υπάρχει γενικά πρόβλημα με τις διαρροές λαδιού από τις φλάντζες του κινητήρα. Γενικά είναι δύσκολο να γίνει σωστή επισκευή και στεγανοποίηση! Στο δικό μου 414 του 93, λόγω ενός χτυπήματος πριν από μερικά χρόνια αλλά και λόγω της πολυετούς χρήσης υπάρχει μεγάλη διαρροή λαδιού από την φλάντζα κεφαλής (στο μπροστινό μέρος του κινητήρα) γιαυτό και πολλές φορές ζήτησα από δύο τρία συνεργεία να μου πουν μιά γνώμη. Σε γενικές γραμμές μου έδωσαν την εντύπωση ότι απέφευγαν να ασχοληθούν και μου έλεγαν ότι η διαρροή δεν είναι μεγάλη και ότι αυτό συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα, το ίδιο μου είπαν πέρυσι και στο ΚΤΕΟ. Πρίν από μερικές μέρες έχασα απότομα όλα τα υγρά του ψυγείου. Η διαρροή βρίσκεται επίσης στην φλάντζα κεφαλής (νομίζω) στο πίσω μέρος του κινητήρα όπως διαπιστώνω από τους ατμούς που βγαίνουν! Θ ήθελα μερικές πληροφορίες για το πόσο εύκολα ή δύσκολα επισκευάζονται τέτοιες ζημιές και με τι κόστος!
Άβαταρ μέλους
nikolas
Administrator
Δημοσιεύσεις: 8892
Εγγραφή: Παρ Δεκ 31, 2004 7:22 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nikolas »

καλώς ήρθες φίλε μου στο club..να σου πω ότι αρκετή βοήθεια και πολλές πληροφορίες υπάρχουν ήδη εδώ viewtopic.php?t=90
από εκεί και πέρα..για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι τα περισσότερα σημάδια που παρατήρησες (εκτός από το χάσιμο ψυκτικού) δεν θεωρούνται κλασσικά σημάδια φλάντζας..και εξηγούμαι..
οι περιπτώσεις "αστοχίας" της φλάντζας συνοψίζονται στις ακόλουθες απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω..
α) να περάσουν νερά στα λάδια
β) να περάσουν λάδια στα νερά
γ) να περάσουν νερά στον κύλινδρο..
αυτό που αναφέρεις για τα λάδια μου ακούγεται σαν τσιμούχες εκκεντροφόρων.. (που όντως δεν είναι τίποτα)
επίσης το θεωρώ απίθανο να ήσουν φλαντζαρισμένος για χρόνια και ακόμα να μην έχεις κάποια από αυτές τις ενδείξεις ή και κάποια άνοδο της θερμοκρασίας..
ωστόσο καλό είναι να προσέξεις αυτό που παρατήρησες πρόσφατα με τα νερά γιατί είναι το πιο ανησυχητικό απ τα σημάδια που έγραψες και όντως να προμηνύει πρόβλημα με τη φλάντζα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προβλήματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες