Υποψήφιος αγοραστής Rover

General board
DiChristo
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Παρ Αύγ 31, 2007 10:23 pm
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος
Επικοινωνία:

Υποψήφιος αγοραστής Rover

Δημοσίευση από DiChristo »

Πρώτα απ' όλα καλώς σας βρήκα και συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε στο site. Όπως θα καταλάβατε από τον τίτλο του post δεν έχω στην κατοχή μου ακόμα κάποιο Rover αν και αυτό πιθανόν να αλλάξει στο κοντινό μέλλον.

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι πάντα συμπαθούσα τη Rover και τα αυτοκίνητά της αφού πάντα τα θεωρούσα ιδιαίτερα και με ξεχωριστό χαρακτήρα ακόμα και όταν οι επιρροές από Honda ήταν πιο έντονες. Αν και παλιότερα είχα φτάσει πολύ κοντά στην απόκτηση ενός 414 οι προτροπές διαφόρων "ειδικών" σχετικά με την αξιοπιστία του κινητήρα με επηρρέασαν και προτίμησα τη λύση ενός καινούριου Corsa C. Την απόφαση αυτή σύντομα τη μετάνιωσα αφού το "αξιόπιστο" γερμανικό παρουσίασε δύο προβλήματα (κρεμαγιέρα και κιβώτιο ταχυτήτων) πριν καν συμπληρώσω 20000 χιλόμετρα. Μετά το Corsa ακολούθησαν άλλα δύο αυτοκίνητα Renault 19 16V και το corolla που έχω τώρα.

Το τελευταίο έχει αρχίσει να παραδίδει πνεύμα και βγάζει-δε βγάζει τη χρονία οπότε όπως καταλαβαίνετε έχω μπεί και πάλι στο tripακι και μάλιστα χοντρά. Ψήνομαι τρελά για μεταχειρισμένο 200 αν και λόγω αυξημένων υποχρεώσεων (παιδί) δε θα με χάλαγε και το 400. Φυσικά οι "ειδικοί" που προανέφερα ξεναεμφανίστηκαν από το πουθενά αλλά αυτή τη φορά σκέφτηκα να απευθυνθώ σε γνώστες του θέματος δηλ. εσάς!

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Το θέμα φλάτζα αντιμετωπίζεται πλέον αποτελεσματικά/οριστικά με αντίστοιχη από Land Rover; Είναι πραγματικά τόσο συχνό το φαινόμενο ρε παιδιά;

Υπάρχει κάτι άλλο στο οποίο θα πρέπει να δώσω ιδιαίτερη σημασία κατά την αγορά ενός 200/400;

Αυτά και ελπίζω να μη σας τα 'πρηξα. Αν το post είναι σε λάθος μέρος ας το αλλάξει κάποιος mod.

i-VTec
Αρχαίος
Αρχαίος
Δημοσιεύσεις: 3717
Εγγραφή: Τρί Απρ 11, 2006 10:42 pm
Τοποθεσία: In the VTEC zone!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από i-VTec »

Φίλε μας καλώς ήλθες στο club!Ελπίζουμε να γινεις και "με τη βούλα" μέλος,αποκτώντας ένα Rover... :D

Φαντάζομαι τι θα σου είπαν οι "ειδικοί"...Μισές αλήθειες,μισά ψέματα...Για το θέμα της φλάντζας υπάρχουν εκτενή topics εδώ:

viewtopic.php?t=90&highlight=%F6%EB%E1%ED%F4%E6%E1

viewtopic.php?t=2502

Ρίξε μια ματιά και θα καταλάβεις τι παίζει με το θέμα φλάντζα.Απ'όσο ξέρω πάντως,το πρόβλημα λύνεται σε μεγάλο βαθμό με την φλάντζα της Land Rover σε συνδυασμό με αλλαγή μπουζωνιών και του φορέα τους.Επίσης να ξέρεις ότι σε κάθε περίπτωση τα K-Series χρειάζονται ευλαβική συντήρηση και βέβαια ότι όπως όλα τα μοτέρ,αν τα πηγαίνεις συνέχεια στο κόκκινο,κάποια στιγμή θα βγάλουν προβλήματα (εν προκειμένω φλάντζα).Περισσότερο αρμόδιοι να απαντήσουν είναι τα παιδιά με 200/400,καθώς έχουν τα αυτοκίνητα και τα ξέρουν καλύτερα. :)
Εικόνα

kostas_pana
Έμπειρος
Έμπειρος
Δημοσιεύσεις: 929
Εγγραφή: Κυρ Απρ 02, 2006 1:16 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kostas_pana »

apla se oti sou eipe o filos i-vtec tha ithela na simpliroso pos kanena ma kanena autokinito den einai pliros aksiopisto! ta ROVER den einai ksexoristi periptosi, opos OLA ta autokinita, etsi kai ta ROVER vgazoun kapoia provlimata pou me sosti sintirisi ta prolabaineis!
gynaikes trigiro polles...para polles....


www.greekcabrioclub.gr

DiChristo
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Παρ Αύγ 31, 2007 10:23 pm
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DiChristo »

Ευχαριστώ παιδιά για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Έχετε και οι δύο δίκιο. Απλά πιστεύω στα μυαλά όλων μας υπάρχουν κάποια στερεότυπα τα οποία ισχύουν-δεν ισχύουν είναι δύσκολο να τα αποβάλλουμε. Γι' αυτό έδωσα και το παράδειγμα του Corsa το οποίο όλοι το παρουσίαζαν ως δείγμα γερμανικής αξιοπιστίας.

Στην περίπτωση της Rover πιστεύω ότι οι περισσότεροι μείνανε στη "ρετσινιά" που μπήκε στη σειρά Κ και ελάχιστοι ασχολήθηκαν με τα θετικά στοιχεία των συγκεκριμένων κινητήρων οι οποίοι από ότι διαβάζω και σε ξένα sites (πέρα από τη φλάτζα) θεωρούνται αρκετά αξιόπιστοι.

Όπως και να 'χει, το 200/400 μου έχει κάτσει και υπολογίζω μέχρι το τέλος του χρόνου να έχω κάνει κάτι. Μη μου μείνει και απωθημένο...

Θα ήθελα να ακούσω και γνώμες από κάτοχους των συγκεκριμένων μοντέλων.

ALEXO4562
Παλιός
Παλιός
Δημοσιεύσεις: 1338
Εγγραφή: Τετ Σεπ 13, 2006 2:26 am
Τοποθεσία: ΓΕΡΑΚΑΣ-ΑΘΗΝΑ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ALEXO4562 »

Απλα να το συντηρεις και να μη το ζοριζεις παγωμενο και δεν θα εχεις κανενα προβλημα...

Αρκει το Rover που θα παρεις να το περασεις απο κοσκινο πριν το αγορασεις...Ας πουμε εγω που υποτιθεται το ειχα παρει απο γνωστο,το αγορασα με καμενη φλατζα στις αρχες,μετα απο ενα μηνα ειχαμε συνεργειο..:mad:
Μια ζαντούλα μας λείπει...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
nikolas
Administrator
Δημοσιεύσεις: 8892
Εγγραφή: Παρ Δεκ 31, 2004 7:22 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nikolas »

Καλώς ήρθες φίλε μου. Εγώ δε θα σου πώ μόνο ότι ελπίζω να σε βλέπω συστηματικά, αλλά θα σου ευχηθώ να κάνεις την καλύτερη επιλογή και αν σου φανεί χρήσιμη η βοήθεια μας τότε θα χαρώ πολύ να το μάθω ;)
Στο θέμα μας τώρα.
Σαν αγορά αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε 200 και 400 (και με δεδοένη την ύπαρξη παιδιού) θα πήγαινα ασυζητητί για 400, καθώς η άνεση και η αίσθηση πολυτέλειας, είναι απίστευτή συν ότι είναι οικογενειακό αυτοκίνητο, γεγονός που προφανώς σε ενδιαφέρει άμεσα.
Θέμα αξιοπιστίας. Καλώς ή κακώς υπάρχουν φήμες, άλλες αβάσιμες, άλλες βάσιμες. Πάνω από όλα έχει σημασία τι είσαι εσύ διατεθιμένος να αντέξεις. Όπως είπε και ο kostas_pana δεν υπάρχει αξιόπιστο αυτοκίνητο (με μια κάποια εξαίρεση σε ορισμένα ιαπωνικά) οπότε το Rover δεν αποτελεί εξαίρεση. Το μελανό σημείο του Rover απλά είναι, ότι αν χαλάσει (φλάντζα κεφαλής) και δεν το προλάβεις, τότε εκεί μπορείς να έχεις σοβαρότατο πρόβλημα πολλών πολλών ευρώ.. Και εξηγούμαι: για την φλάντζα κεφαλής υπάρχει η νέα φλάντζα της Land Rover, η οποία σε συνδιασμό με αλλαγή φορέα κάτω από τον στροφάλο και μπουζωνιών σε εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό από μελλοντικές περιπέτειες. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΚΟΜΑ καθώς στην αγορά βρίσκεται κάτι παραπάνω από 1 χρόνο. Από εκεί και πέρα, αγοράζοντας ένα Rover καλό θα είναι επίσης να ξέρεις το ακριβές ιστορικό του, τι εργασίες έχουν γίνει, τι έχει περάσει το αυτοκίνητο κλπ..Λόγος που στο επισημαίνω αυτό είναι διότι παίρνοντας ένα αυτοκίνητο που πχ έχει κάψει φλάντζα δύο-τρεις φορές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κεφαλή είναι για τα σκουπίδια και κόστος κεφαλής υπολογίζεις σε καινούρια γύρω στα 1000ευρώ. Από άλλα προβλήματα, δεν υπάρχει κάποιο που να εμφανίζεται συστηματικά και με μεγάλη συχνότητα. Κανά μπουζοκαλώδιο, κανάς πολλαπλασιαστής, κανάς σένσορας, είναι μέσα στο πρόγραμμα αργά ή γρήγορα..

ALEXO4562
Παλιός
Παλιός
Δημοσιεύσεις: 1338
Εγγραφή: Τετ Σεπ 13, 2006 2:26 am
Τοποθεσία: ΓΕΡΑΚΑΣ-ΑΘΗΝΑ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ALEXO4562 »

Ας μη ξεχναμε ομως πως οταν αναφερομαστε σε 200αρι ή 400αρι Rover προκειται για αμαξια 8ετιας με 10ετιας...Οποτε αν δεν εβγαζαν και κατι δεν θα αγοραζε κανεις καινουργιο αυτοκινητο... :-D
Μια ζαντούλα μας λείπει...
Εικόνα

DiChristo
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Παρ Αύγ 31, 2007 10:23 pm
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DiChristo »

Σίγουρα από τη στιγμή που επιλέγω μεταχειρισμένο είμαι αποφασισμένος να δεχθώ διάφορες μικροβλάβες τις οποίες έτσι και αλλιώς αντιμετώπισα και στα προηγούμενα μου αυτοκίνητα. Απλά ήθελα να επισημάνω την αντίληψη που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα του κόσμου ότι παίρνοντας Rover θα σου διαλυθεί στα χέρια ή δεν ξέρω τι άλλο.

Έχω 2-3 μήνες ακόμα στη διάθεση μου οπότε θα προσπαθήσω να τους εκμεταλλευτώ ψάχνοντας όσο καλύτερα μπορώ για καθαρό αυτοκίνητο. Κλίνω προς το 400άρι αφού πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για την περίπτωσή μου (όντως Nikolas το εσωτερικό του 400 σπέρνει).

Άβαταρ μέλους
stickers!!!
Global moderator
Δημοσιεύσεις: 1264
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 09, 2005 8:59 pm
Τοποθεσία: ΚΥΨΕΛΗ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από stickers!!! »

Καλως ηρθες στην παρεα μας και ελπιζω συντομα να αποκτησεις
και εσυ ενα ROVERακι!!!!!!!!!!!!!!

:wellcome:
1.800 vvc 150hp παλια.....

saikoe39
Παλιός
Παλιός
Δημοσιεύσεις: 1156
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 24, 2005 4:11 pm
Τοποθεσία: βριλησσια....
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από saikoe39 »

Εγω θα σου ελεγα φιλε μου να μην ασχοληθεις καθολου με Ροβερ........
Ενα μπελα στην ζωη και την τσεπη σου θα βαλεις...........
Δεν υπαρχει ροβερ που να μην καιει φλατζες,,,που να μην που να μην.........
Και να ξερεις πως απο την στιγμη που θα το παρεις ιτι χρηματα και να του δωσεις ειναι σαν να τα πετας στο ανεμο......
Δεν ξερω ποσο παει ενα 200 η 400....το μονο που ξερω...
Νομιζω ομως πως με τα ιδια χρηματα....περνεις μια corrola.......carina....και αλλα αστερια.. θα εισαι αρχοντας......
Τα ροβερ ειναι ωραια οχηματα...εχουν νευρο....εχουν κατι απο αλλα τα αλλα...........Αλλα ειναι σκετος μπελας.....
Εικόνα
Rover 214si.....saiko ο απεγνωσμενος..

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες